Wat is Bluzelle? Uitleg, technische analyse en koersverwachting voor BLZ coin! - Blockchain Stories (2024)

Bluzelle (BLZ) biedt een revolutionaire oplossing voor dataopslag en -beheer op de blockchain. Met een unieke benadering van decentralisatie streeft Bluzelle ernaar het internet te transformeren, waardoor een veilige en schaalbare opslagruimte voor de ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties (dApps) ontstaat. Dit artikel duikt diep in wat Bluzelle is, hoe het werkt, en geeft een blik op de toekomstige koersverwachting van de BLZ coin, alles met een optimistische blik op de potentie van blockchain-technologie.

Wat is Bluzelle (BLZ)?

Bluzelle is een pionier in de realisatie van een gedecentraliseerd internet, anticiperend op de beperkingen van gecentraliseerde infrastructuren om de nieuwe golf van gedecentraliseerde webtoepassingen te ondersteunen. Het biedt een robuust, gecensureerd weerbaar netwerk voor de opslag en het gebruik van data voor dApps, met als doel maximale schaalbaarheid en toegankelijkheid te bieden. Bluzelle’s architectuur, gebouwd op de Cosmos SDK en gebaseerd op Tendermint’s Byzantine Fault Tolerant technologie, maakt het compatibel met diverse blockchainplatformen en bevordert de visie van een interconnectief gedecentraliseerd web.

De kern van Bluzelle is een decentraal netwerk waarop gebruikers hun overbodige opslagcapaciteit kunnen delen met anderen die deze ruimte nodig hebben voor hun data. Dit systeem beloont degenen die opslagruimte beschikbaar stellen met BLZ-tokens, de inheemse valuta van het netwerk, wat bijdraagt aan een zelfvoorzienende economie binnen het Bluzelle-ecosysteem.

Oprichters van Bluzelle

Neeraj Murarka en Pavel Bains, de breinen achter Bluzelle, brengen een rijke ervaring in zowel technologie als ondernemerschap naar het project. Hun visie voor een gedecentraliseerd web heeft Bluzelle geleid naar zijn huidige positie als belangrijke speler in de blockchain-ruimte. Het project wordt nu beheerd door een team dat toegewijd is aan het voortzetten van hun missie om gedecentraliseerde dataopslag toegankelijk te maken voor iedereen.

Technische werking van Bluzelle

Bluzelle pakt de uitdagingen van het moderne web aan door een gedecentraliseerde databaselaag te bieden die essentieel is voor de ondersteuning van gedecentraliseerde applicaties (dApps). Dit innovatieve netwerk maakt gebruik van geavanceerde blockchain-technologieën om een veilige, schaalbare en censuurbestendige opslagoplossing te bieden. Hieronder volgt een uitleg van de kerncomponenten die de technische werking van Bluzelle onderbouwen.

Byzantijnse Fouttolerantie (BFT)

Centraal in de architectuur van Bluzelle staat het gebruik van Tendermint’s Byzantijnse Fouttolerante (BFT) consensusmechanisme. Dit systeem stelt het netwerk in staat om consensus te bereiken in een gedecentraliseerde omgeving, zelfs als sommige deelnemers niet te vertrouwen zijn of te maken krijgen met storingen. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en veiligheid van de dataopslag aanzienlijk.

Cosmos SDK

De bouw van Bluzelle op de Cosmos SDK biedt het platform flexibiliteit en interoperabiliteit met andere blockchain-netwerken. Deze strategische keuze faciliteert de naadloze overdracht van gegevens en waarde tussen verschillende blockchains, wat cruciaal is voor de realisatie van een volledig geïntegreerd, gedecentraliseerd internet, of Web 3.0.

Swarms en sharding

Een uniek kenmerk van Bluzelle is het gebruik van ‘Swarms’, een netwerk van nodes die samenwerken om data op te slaan en te beheren. Door data op te delen in kleinere stukjes (shards) en deze te verspreiden over verschillende Swarms, bereikt Bluzelle een hoge mate van schaalbaarheid en fouttolerantie. Dit zorgt ervoor dat het netwerk efficiënt kan opereren en weerbaar is tegen aanvallen of storingen in individuele nodes.

Deze technische fundamenten stellen Bluzelle in staat om een gedecentraliseerde, schaalbare en veilige oplossing te bieden voor de opslagbehoeften van dApps, wat het een essentiële bouwsteen maakt voor de toekomst van het gedecentraliseerde web.

Wat is Bluzelle? Uitleg, technische analyse en koersverwachting voor BLZ coin! - Blockchain Stories (1)

Concurrentie van Bluzelle

Bluzelle bevindt zich in een competitieve ruimte met projecten die ook streven naar het verbeteren van dataopslag en -beheer op de blockchain. Hier zijn enkele van zijn concurrenten:

 • Filecoin: Biedt een gedecentraliseerd netwerk voor dataopslag, waarbij gebruikers kunnen betalen om hun gegevens op te slaan of geld verdienen door opslagruimte aan te bieden.
 • Siacoin: Een ander project dat gericht is op gedecentraliseerde cloudopslag, waarmee gebruikers opslag kunnen huren of aanbieden in ruil voor Siacoin-tokens.
 • Storj: Focus op gedecentraliseerde cloudopslag met nadruk op privacy en beveiliging, vergelijkbaar met Bluzelle, maar met een iets andere implementatie en technologie.

Elk van deze projecten vertegenwoordigt een concurrent vanwege hun focus op het decentraliseren van dataopslag, maar Bluzelle onderscheidt zich door zijn unieke aanpak van het gebruik van swarms en BFT-technologie voor betere schaalbaarheid en beveiliging.

Wat kun je met Bluzelle doen?

Bluzelle biedt een breed scala aan mogelijkheden voor zowel ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties (dApps) als individuele gebruikers die op zoek zijn naar betrouwbare en veilige datamanagementoplossingen. Ten eerste kunnen ontwikkelaars Bluzelle gebruiken als een gedecentraliseerde database voor hun dApps, waardoor ze kunnen profiteren van hoge beschikbaarheid en censuurbestendigheid, essentieel voor applicaties in sectoren zoals financiën, gezondheidszorg en media. Daarnaast stelt Bluzelle gebruikers in staat hun ongebruikte opslagruimte te verhuren aan anderen op het netwerk, waardoor ze een passief inkomen kunnen verdienen in de vorm van BLZ-tokens. Dit model stimuleert de deelname van meer gebruikers aan het netwerk, waardoor het robuuster en betrouwbaarder wordt. Bovendien kunnen gebruikers profiteren van Bluzelle’s gedecentraliseerde webhostingsdiensten, waardoor ze levenslange URL’s kunnen verkrijgen die niet door centrale autoriteiten kunnen worden uitgeschakeld. Dit maakt Bluzelle een veelzijdig platform dat de bouwstenen biedt voor een gedecentraliseerde toekomst van het internet.

BLZ tokenomics

De tokenomics van Bluzelle (BLZ) spelen een cruciale rol in het stimuleren en ondersteunen van het netwerk. BLZ fungeert als de brandstof voor de gedecentraliseerde databaselaag, waarmee gebruikers opslagruimte kunnen huren of hun ongebruikte opslag kunnen aanbieden. Deelnemers die opslagruimte ter beschikking stellen, worden beloond met BLZ-tokens, waardoor een stimulans ontstaat om bij te dragen aan het netwerk. BLZ heeft een maximale voorraad van 500 miljoen tokens, waarmee het project zichzelf positioneert als anti-inflatoir. Nieuwe tokens komen in omloop via beloningen aan netwerkdeelnemers, zorgvuldig beheerd door het protocol om inflatie te voorkomen en de waarde van BLZ over tijd te behouden.

Wat is Bluzelle? Uitleg, technische analyse en koersverwachting voor BLZ coin! - Blockchain Stories (2)

Voordelen van Bluzelle

Tot de voordelen van Bluzelle behoren:

 • Decentralisatie: Geen centrale controle, wat zorgt voor meer veiligheid en censuurbestendigheid.
 • Schaalbaarheid: Maakt gebruik van swarms en sharding-technologie om data efficiënt op te slaan en te beheren.
 • Interoperabiliteit: Compatibel met meerdere blockchain-platformen door de integratie met Cosmos SDK.
 • Beloningsmechanisme: Biedt incentives voor gebruikers om opslagruimte te delen via BLZ-tokens.
 • Duurzaamheid: Beperkte tokenvoorraad draagt bij aan een anti-inflationair beleid.

Nadelen van Bluzelle

Dit zijn de tot nu toe bekende nadelen van Bluzelle:

 • Concurrentie: Sterke concurrentie van andere gedecentraliseerde opslagoplossingen zoals Filecoin, Siacoin en Storj.
 • Marktvolatiliteit: Prijzen van cryptocurrencies zijn onderhevig aan hoge volatiliteit, wat invloed kan hebben op de waarde van BLZ-tokens.
 • Technologische complexiteit: Kan uitdagend zijn voor nieuwe gebruikers om volledig te begrijpen en te benutten.

Waarom stijgt de BLZ prijs?

De prijs van BLZ kan sterk stijgen door een combinatie van factoren die de vraag naar en het nut van Bluzelle benadrukken. Ten eerste draagt de toenemende behoefte aan gedecentraliseerde dataopslagoplossingen bij aan de relevantie van Bluzelle in de blockchain-gemeenschap. Daarnaast vergroot de unieke technologische aanpak van Bluzelle, met name de toepassing van swarms en BFT-technologie, zijn aantrekkelijkheid als een schaalbare en veilige opslagoptie. De positieve marktsentimenten, versterkt door de algemene opwaartse trend in de cryptocurrency-markt, spelen ook een belangrijke rol. Verder stimuleert het actieve ontwikkelingsteam achter Bluzelle de voortdurende verbetering en uitbreiding van het platform, wat investeerdersvertrouwen wekt. Deze factoren, gecombineerd met de beperkte voorraad van BLZ-tokens, creëren een gunstige omgeving voor prijsstijgingen, aangedreven door zowel speculatieve interesse als daadwerkelijk gebruik van het netwerk.

Hoe kun je Bluzelle (BLZ) kopen?

BLZ tokens zijn beschikbaar op verschillende cryptocurrency exchanges, waaronder Bitvavo en Bybit. Bitvavo, bekend als een gebruiksvriendelijk platform, is erg populair in Nederland en staat bekend om zijn lage kosten en hoge mate van veiligheid. Het biedt een gemakkelijke instap voor beginners in de cryptowereld.

Bybit, aan de andere kant, is een globaal platform dat zowel spot- als futureshandel aanbiedt, eveneens met concurrerende kosten en een robuust beveiligingssysteem. Beide platforms bieden een veilige en efficiënte manier om BLZ te kopen, met ondersteuning voor meerdere betalingsmethoden en een gebruiksvriendelijke interface.

Geschikte wallets voor Bluzelle (BLZ)

Voor het opslaan van BLZ tokens zijn verschillende wallets geschikt. Hardware wallets zoals Ledger Nano S en Trezor bieden een hoge mate van beveiliging door opslag offline, waardoor ze ongevoelig zijn voor online aanvallen. Software wallets die BLZ ondersteunen, zoals MetaMask en Trust Wallet, bieden daarentegen meer gebruiksgemak en snelle toegang tot je tokens. Deze wallets zijn compatibel met ERC-20 tokens, gezien BLZ beschikbaar is als een ERC-20 token op Ethereum. Het kiezen van de juiste wallet hangt af van je behoeften op het gebied van veiligheid versus gebruiksgemak.

Technische analyse Bluzelle

De huidige koers van Bluzelle (BLZ) is $0,387006, wat wijst op een positieve trend gezien de recente prijsbewegingen en de algemene marktstemming. De Fear & Greed Index staat op 79, wat duidt op ‘Extreme Greed’ in de markt, vaak een teken dat investeerders bullish zijn over de toekomstige prijsontwikkelingen. Dit sentiment wordt verder ondersteund door het bullish sentiment in de markt, waarbij 17 van de laatste 30 dagen groen waren, wat wijst op een overwegend positieve prijstrend.

De volatiliteit van BLZ is gemeten op 8,98%, wat duidt op een relatief stabiele markt in de afgelopen periode. Dit, gecombineerd met de huidige prijs die boven de 50-daagse Simple Moving Average (SMA) van $0,365207 ligt, suggereert een sterk bullish momentum. Echter, de 14-daagse Relative Strength Index (RSI) van 47,89 plaatst BLZ dicht bij het midden van het ‘overkocht’ en ‘oververkocht’ spectrum, wat wijst op een mogelijke consolidatiefase in de nabije toekomst.

Met een marktkapitalisatie van $165,44 miljoen en een 24-uurs handelsvolume van $79,09 miljoen, blijft BLZ een actieve speler in de markt. De koers ligt aanzienlijk lager dan het All-Time High (ATH) van $1,228380, wat ruimte voor groei suggereert, vooral gezien de positieve marktsentimenten en technische indicatoren. Gezien deze factoren kan BLZ in de komende periodes een interessante keuze zijn voor beleggers, hoewel men altijd rekening moet houden met de inherente volatiliteit en risico’s van de cryptomarkt.


Koersverwachting voor Bluzelle 2024

Voor 2024 wordt Bluzelle (BLZ) verwacht te handelen binnen een prijsrange van $0,262616 tot $1,048105. Dit zou betekenen dat, mocht Bluzelle het bovenste prijsdoel bereiken, de waarde met 170,82% zou kunnen toenemen ten opzichte van de huidige niveaus. Deze optimistische voorspelling is gebaseerd op de voortdurende ontwikkeling en uitbreiding van het Bluzelle-netwerk, evenals de toenemende adoptie van gedecentraliseerde opslagoplossingen in het algemeen. De combinatie van technologische vooruitgang en een groeiende behoefte aan gedecentraliseerde dataopslag zou Bluzelle in een gunstige positie kunnen plaatsen voor aanzienlijke groei in 2024.

Koersverwachting Bluzelle 2025-2030

Kijkend naar de langere termijn, ligt de prijsvoorspelling voor Bluzelle (BLZ) tussen $0,262616 en $1,048105 voor 2025, wat suggereert dat het project zijn waarde in het komende jaar zou kunnen behouden of zelfs verbeteren ten opzichte van de verwachtingen voor 2024. Voor 2030 wordt de koersverwachting nog ambitieuzer, met een prognose tussen $0,606220 aan de lage kant en $1,284810 aan de hoge kant. Deze voorspelling duidt op een potentiële waardestijging van tot wel 231,99% vanaf de huidige prijsniveaus. Dergelijke groei zou ondersteund worden door aanhoudende innovaties binnen het Bluzelle-ecosysteem en de breder gedragen verschuiving naar Web 3.0 technologieën.

Wanneer wordt Bluzelle $1 waard?

Volgens de koersvoorspellingen is er een reële mogelijkheid dat Bluzelle (BLZ) de $1 mijlpaal kan bereiken binnen de komende jaren, met name gezien de verwachting dat het tegen 2024 al dicht bij deze prijs zou kunnen handelen. De exacte timing zal afhangen van verschillende factoren, waaronder marktsentiment, technologische ontwikkelingen binnen het Bluzelle-ecosysteem, en de algemene acceptatie van blockchain-technologie. Gezien de ambitieuze doelen en de stevige fundamenten van het project, zou het bereiken van $1 in de nabije toekomst een realistisch doel kunnen zijn.

Wordt Bluzelle ooit $100 waard?

De voorspelling suggereert dat Bluzelle (BLZ) een aanzienlijke groei zou moeten doormaken om $100 te bereiken, met een benodigde stijging van 25,739,41%. Volgens de huidige prognoses en analysemethoden wordt niet verwacht dat Bluzelle deze prijs zal bereiken. Het hoogst geschatte prijsdoel volgens onze voorspellingsalgoritmen is $25,60 tegen 1 januari 2049. Hoewel de blockchain- en crypto-industrie bekend staat om zijn onvoorspelbaarheid en snelle groei, zou het bereiken van $100 per BLZ-token een zeer optimistisch scenario vereisen dat ver buiten de huidige marktprognoses en verwachtingen ligt.

Is het slim om Bluzelle (BLZ) te kopen?

Gezien de positieve marktsentimenten en de technologische fundamenten, kan investeren in Bluzelle (BLZ) voor sommigen een slimme zet zijn. De unieke benadering van gedecentraliseerde opslag en de sterke focus op schaalbaarheid en interoperabiliteit plaatsen Bluzelle als een belangrijke speler in de evolutie naar een gedecentraliseerd web. Echter, zoals met elke investering, is het cruciaal om zelf onderzoek te doen, rekening houdend met zowel de technische als fundamentele aspecten van het project. De bullish sentimenten en de voorspelde groei van de BLZ koers suggereren een optimistisch toekomstbeeld, maar marktvolatiliteit en concurrentiedruk blijven factoren om rekening mee te houden.

Inhoudsopgave

Wat is Bluzelle? Uitleg, technische analyse en koersverwachting voor BLZ coin! - Blockchain Stories (2024)

FAQs

What is Bluzelle coin? ›

BLZ is the token powering the Bluzelle platform and decentralized storage network. BLZ can be used to pay for transactions, storage, staking, and voting on the future of the network.

How much is Bluzelle coin worth today? ›

Bluzelle's price today is US$0.3706, with a 24-hour trading volume of $5.23 M. BLZ is +0.00% in the last 24 hours. It is currently -3.46% from its 7-day all-time high of $0.3839, and 20.21% from its 7-day all-time low of $0.3083.

What is the blz coin prediction? ›

Bluzelle (BLZ) Price Prediction 2030
YearPrice
2024$ 0.317526
2025$ 0.333402
2026$ 0.350072
2027$ 0.367576
1 more row

Why is BLZ coin pumping? ›

The current upswing in the price of Bluzelle (BLZ) may be traced back to an increase in trading activity among whales, as seen by the underlying on-chain data.

How much is a blz coin worth in dollars? ›

0.299845 USD

Is Bluzelle coin a good investment? ›

Per our technical indicators, the current sentiment is Bearish while the Fear & Greed Index is showing 74 (Greed). Bluzelle recorded 14/30 (47%) green days with 7.99% price volatility over the last 30 days. Based on the Bluzelle forecast, it's now a bad time to buy Bluzelle.

How much is Atlas coin worth in dollars? ›

The live price of Star Atlas is $ 0.003829 per (ATLAS / USD) with a current market cap of $ 60.97M USD. 24-hour trading volume is $ 2.22M USD. ATLAS to USD price is updated in real-time. Star Atlas is -4.4% in the last 24 hours with a circulating supply of 15.92B.

What is the most valuable crypto coin? ›

Since its creation in 2009, bitcoin remains the most popular and valuable cryptocurrency. Bitcoin was created by a person, or possibly a group, using the pseudonym Satoshi Nakamoto. It's a blockchain-based, decentralized transaction verification system that has revolutionized how we think about digital security.

How much is Mysterium coin in USD? ›

0.158865 USD

Which coin will go up in 2025? ›

Ethereum:

With its upcoming transition to Ethereum 2.0 and the promise of scalability and reduced transaction fees, Ethereum is positioned to continue its upward trajectory and potentially reach new all-time highs by 2025.

Which coin will boom in 2030? ›

Top 10 altcoins Next Bull Run prediction in 2030.
 • Ethereum (ETH) - $1677 - [2030 yers - $5000 Eth] ...
 • Binance Coin (BNB) - $219 - - [2030 yers - $1000 Bnb] ...
 • XRP (XRP) - $0.52 - [2030 yers - $2 XRP] ...
 • Cardano (ADA) - $0.26 - [2030 yers - $1 Ada] ...
 • Dogecoin (DOGE) - $0.06 - [2030 yers - $2 Doge]
Oct 23, 2023

What is the max supply of Bluzelle coins? ›

BLZ has a circulating supply of 429.42M coins and a max supply of 500.00M BLZ.

What blockchain is Bluzelle on? ›

Bluzelle is a gaming-focused blockchain that offers users high throughput, low fees, and decentralized storage suited for buying and selling gaming non-fungible tokens (NFTs). It is built on top of the Cosmos blockchain.

What is the price of Bluzelle? ›

The live price of Bluzelle is $ 0.376498 per (BLZ / USD) with a current market cap of $ 161.68M USD. 24-hour trading volume is $ 6.83M USD. BLZ to USD price is updated in real-time. Bluzelle is -0.04% in the last 24 hours with a circulating supply of 429.42M.

What is the price prediction for BLV in 2030? ›

The Bellevue Network price prediction for 2030 is between $ 0.008722 on the lower end and $ 0.014142 on the high end.

What is Sapphire coin? ›

Sapphire (SAPP) is a cryptocurrency that aims to function as a means of payment within the real economy.

Who owns Bluzelle? ›

Bluzelle (BLZ) is a blockchain and software development company founded in Vancouver, British Columbia in 2014 by Pavel Bains and Neeraj Murarka. In 2016 the company relocated its headquarters to Singapore, Singapore.

What is Atari token used for? ›

While the Atari token is a utility token that powers the Atari ecosystem, it also has the ability to be an in-game currency token as well. The Atari token has seen an impressive and steady rise since its launch in Q4 of 2020.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 5994

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.